Gedragstherapie

Soms ontstaat er een situatie waarbij u als eigenaar geen grip kan krijgen op bepaald storend gedrag van uw hond. Dat kan heel divers zijn, van niet alleen kunnen zijn, tot weglopen, joggers aanvallen of kinderen bijten, slopen, huilen, aandacht vragen, katten jagen etc etc.

Hondenschool Mechtild Jansen Groenekan en de Bilt

Je kan er bijna altijd veel aan verbeteren als je weet wat precies de motivatie en achtergrond is van het gedrag van de hond. Het bekijken en begrijpen van het probleemgedrag van uw hond doe ik bij u thuis. Daarna volgt een advies waarna we nauw contact houden over het verloop van de therapie.

Gedragstherapie is maatwerk.  Wat kan de hond, wat kan de eigenaar, hoe is de omgeving, hoeveel tijd is er. Het zijn allemaal factoren die meehelpen te komen tot de uiteindelijke aanpak.

Als u een gedragsconsult wilt, kom ik bij u thuis. Ik stel u dan allerlei vragen over de hond en over de thuissituatie. Hoe is hij buiten, wat kan er wel en wat kan er niet. Daaruit volgt een diagnose en een advies. Dit krijgt u in de vorm van een verslag. Het eerste consult duurt ongeveer 2 uur. Vervolgens houden wij per mail en over de telefoon contact over het verloop van de gewenste veranderingen. Als het nodig is, kom ik nog een keer langs.