Jongvolwassenen cursus

Hondenschool Mechtild Jansen Groenekan en de Bilt

Opbouw jongvolwassenen cursus

Natuurlijk bouwen we verder aan de gehoorzaamheid, wat op deze leeftijd zo rond 6 maanden best een uitdaging kan zijn, want de jonge honden genieten van alles wat ze zien, en de gehoorzaamheid aan de baas komt nogal eens op de tweede plek. Het is fijn om dan te weten hoe hier mee om te gaan. De cursus is opgebouwd uit 7 lessen, de lessen zijn elke keer op zaterdag om half twaalf. 4 keer per jaar is er de mogelijkheid om een theorie avond bij te wonen die hoort bij de jong volwassen cursus.

Inhoud jong volwassenen cursus

We gaan met de groep honden naar het Gagelbos, en daar is de les opgebouwd uit afwisselend spelen en oefeningen doen. We bootsen zo de normale situatie na van gaan wandelen met je hond en toch in staat zijn het contact te behouden. Daarnaast is het heel goed voor de sociale vaardigheden van de honden, en ze kunnen heerlijk hun energie kwijt. Voor de eigenaren valt er ook nog heel wat te zien en leren door het spel van de honden te volgen, en te leren beoordelen wanneer het goed is en wanneer niet.

Bij de oefeningen ligt de nadruk op consequent zijn in wat je vraagt, meer gaan leunen op echt gezag ipv werken voor n koekje. De oefeningen worden moeilijker in duur en afleiding, dus bijvoorbeeld wat langer kunnen volgen, elkaar rustig kunnen passeren en dan op de baas blijven letten. Blijven op afstand, langer een oefening volhoude. blijven uit zicht, er is van alles mogelijk. Wandelen zonder trekken en hierkomen blijven natuurlijk ook altijd geoefend worden. Uiteindelijk blijft het een training op maat, het vertrekpunt bepaalt immers je hond.

Over hoe je aanleert, beloont, bestraft en hoe niet, hoe honden denken en waar wij invloed op hebben en waarop niet wordt ook behandeld in een theorie avond.

contact

Voor info en opgave kunt u in contact
komen door mij te bellen, te appen of te sms-en,
of een mailtje te sturen naar hondenschoolmechtildjansen@gmail.com

Mechtild Jansen: Bel 06 4250 1025