Puppycursus

Hondenschool Mechtild Jansen puppycursus Groenekan en de Bilt

Waarom een puppycursus?

Zonder meer het belangrijkste onderdeel van de puppycursus is de socialisatie, zowel praktisch als theoretisch. De gevoelige periode hiervoor in het puppyleven moet benut worden, je krijgt geen herkansing…

We starten daarom met een avond uitleg over o.a. dit proces, met veel ruimte voor vragen.

Verder leren we de pups de meestvoorkomende commando’s, hierkomen, zitten, liggen, en zonder druk op de lijn meewandelen zijn voorlopig de belangrijkste vaardigheden. Veel nadruk in de puppycursus zal ook liggen op het kijken naar wat de hond met zijn of haar lichaamstaal aan jou vertelt; begrijpen van de hondentaal dus.

Hondenschool Mechtild Jansen puppycursus Groenekan en de Bilt

Waaruit bestaat een puppycursus?

De puppycursus bestaat uit 7 lessen, iedere keer op de zaterdag om half 2. De lessen duren een uur, waarvan dus een kwartiertje los spelen aan het begin in een veilige omheinde ruimte. We letten er dan goed op dat alle pups het naar hun zin hebben, want de ervaringen die ze met elkaar opdoen moeten natuurlijk positief zijn!

In de eerste les wordt een begin gemaakt met het aanleren van het hierkom commando, het sturen, ofwel de voorloper van het volgen, en het naar je kijken als je de naam van de hond noemt. Tenslotte wordt uitgelegd hoe je kan voorkomen dat je hond aan de lijn gaat trekken. Elke les krijg je een a4tje mee waarop staat wat je thuis kan oefenen.

In les twee bespreken en oefenen we het commando zit, en komen natuurlijk terug op wat we vorige week begonnen zijn. Vaak is er in deze les nog wel tijd voor een spelletje met een tunnel.

In les drie oefenen we het commando af, en laten we zien hoe je kan voorkomen dat je hond joggers te leuk gaat vinden…

In les vier gaan we voor ’t eerst het hier-commando op het veld oefenen, na al die weken oefenen nu live dus! Het sturen gaan we langzaam veranderen naar het commando “volg”.

In les vijf geven we naast de gewone oefeningen extra info over het a dan niet castreren of steriliseren van je hond, en we bespreken hoe het zit met belonen en bestraffen.

In de zesde les doen we “iets engs” en bekijken en bespreken hoe je je hond dan het beste kan helpen.

Les zeven gaan we een soort examen doen, je kan niet zakken, maar we kijken wel hoe de hond en de eigenaar het er vanaf brengen met alles wat ze in de afgelopen weken hebben geleerd.

contact

Voor info en opgave kunt u in contact
komen door mij te bellen, te appen of te sms-en,
of een mailtje te sturen naar hondenschoolmechtildjansen@gmail.com

Mechtild Jansen: Bel 06 4250 1025