Referenties

Dit zeggen mensen over hondenschool Mechtild Jansen

Submit your review
1
2
3
4
5
Submit
     
Cancel

Create your own review

Average rating:  
 5 reviews
by Sandra Cremers on Hondenschool Mechtild Jansen

Lieve Mechtild,Ik wil jou heel hartelijk bedanken voor de goede hulp met mijn puppy. Ik was heel onzeker over haar gedrag maar ook over het feit ik er wel op de juiste manier mee omging. Jij hebt mij op een positieve manier laten zien hoe ik het allemaal het beste kan aanpakken met haar. De rust die je uitstraalt is echt prettig. Je laat niet alleen de hond in haar waarde maar ook het baasje. Dat is een hele fijne ervaring! Wat ik ook nog wil benadrukken is het stukje nazorg en het verslag dat je van onze afspraak had gemaakt. Het is namelijk heel fijn om het allemaal nog een keer rustig na te kunnen lezen omdat je toch veel informatie krijgt in een relatief korte tijd. Kortom, ik vind het echt top!Groetjes, Sandra Cremers

by Wouda en Angelique on Hondenschool Mechtild Jansen

Mechtild heeft onze Jack Russel erg goed geholpen. Na een vervelende ervaring in de vakantie was hij erg bang en onzeker, vooral mannen waren ineens levensgevaarlijk. Na een bezoek van Mechtild en een uitgebreide analyse van ons hondje hebben we een goed plan weten te maken om ons en vooral ons hondje te kunnen helpen. Inmiddels begrijpen we ons hondje veel beter en kunnen we op de juiste momenten ingrijpen en helpen. En eigenlijk worden mannen al steeds een beetje minder eng... Bedankt!

by Josine & Rudy on Hondenschool Mechtild Jansen

Wij hadden ons goed voorbereid op ons eerste hondje. Van alles gelezen en daaruit ons plan van aanpak bepaald. De werkelijkheid is echter altijd anders en al gauw zit je met vragen: `Is dat normaal?', `Mag ik dit al doen?', `Hoever kan ik hier mee gaan?' En dan is al je boekenwijsheid niet toereikend. Het lastigst vonden wij het gebijt. We waren dapper begonnen onze pup direct pluchen beesten aan te bieden als ze dreigde te gaan bijten, maar onze handen bleven intrigeren en werden zelfs aanvalsobject als we haar ergens vandaan haalden waar ze niet mocht zijn. Het baarde ons steeds meer zorgen en een lichte vorm van wanhoop stak af en toe de kop op. Op dat moment raakten we aan de praat met een andere hondenbezitster, die aangaf vanwege de problematiek van haar hond de hulp te hebben ingeroepen van een hondengedragsdeskundige. En niet zo maar iemand, maar een dierenarts, die ook een hondenschool had gehad: Mechtild Jansen. Het eerste telefoongesprek was meteen erg prettig. Een vriendelijke geïnteresseerde en behulpzame persoon gaf ons een hoop aanknopingspunten. Ook een huisbezoek verliep heel ontspannen. Mechtild neemt ongemerkt van alles waar en stelt tussendoor allerlei vragen om haar beeld over de thuissituatie, de omgang met de hond en de reactie van de hond helder te krijgen. Met de hond in actie geeft zij allerlei praktische adviezen, waarbij ze rekening houdt met wat bij de mensen past. Een wandeling in het bos, die aanvoelde als een gezellig uitje, bracht nog meer helderheid en meer gerichte mogelijke manieren van aanpak. En daarmee is de kous niet af. Mechtild blijft ook betrokken, want ze belt na een tijdje op om te horen hoe het gaat en in te schatten of nog meer hulp nodig is (nazorg, en ook een eventueel 2e bezoek hoort bij het consult zegt ze dan). Ons hondje heet een "stevige dame" te zijn; Een "echt" hondje. Een potentieel alfa teefje. Dat vereist een nog strakkere aanpak, vooruit kijken en trachten te voorkomen en vooral consequent en op één lijn zitten. Ondertussen gaat het steeds beter. Ze leert snel, maar verzint ook snel weer nieuwe dingen. Het is soms echt hard werken, maar we hebben het gevoel dat het wel goed gaat komen. Met dank aan Mechtild.

by Margreet André De La Porte on Hondenschool Mechtild Jansen

Mechtild heeft mij voorzien van prima advies toen mijn herder van bijna twee jaar oud steeds drukker gedrag richting andere honden ging vertonen. Het advies was afgestemd op het karakter van mijn hond, geen standaard advies uit de boeken over honden. Ik vind het bewonderenswaardig hoe Mechtild door goed naar een hond te kijken en daarnaast goed te luisteren naar de verhalen van de eigenaar een hond echt kan "lezen" en tips kan geven waar je als baas direct wat mee kan. De adviezen werkten meteen. Mijn hond is nu beter op mij gericht en stuift minder op andere honden af. Bedankt Mechtild!

by Haymo de Kort on Hondenschool Mechtild Jansen

Mechtild heeft een prettige manier van begeleiden. Ze ziet goed dat elke hond anders is en dat de ene hond wat makkelijker op te voeden is dan de anderen. De lessen zijn gevarieerd en uitdagend voor elk niveau. Ook is zij heel flexibel. Als je bijvoorbeeld een keer je zoon of dochter mee wil brengen is dat geen enkel probleem.Wat goed werkt zijn de opdrachten om thuis met je hond mee te oefenen. Vaak heel eenvoudig maar met veel effect. Ik vond het erg leuk om bijvoorbeeld onverwacht om auto’s die geparkeerd staan heen te lopen zodat onze hond goed leerde te volgen. Mechtild heeft een rustige uitstraling, legt goed uit en zorgt voor actieve lessen waarin ook ruimte is voor humor.